top of page
_edited.jpg

Pigmentfläckar

Om du har pigmentfläckar på kroppen som du tycker är besvärande så kan jag hjälpa dig att behandla dessa med min Q-terra q10 lasermaskin. Jag behandlar åldersfläckar och solfläckar så kallade Café Latte eller Café Au Lait fläckar.

Vad är det för typ av behandling?

Behandlingen liknar den man gör vid en tatueringsborttagning. När laserljuset träffar pigmenteringen i huden löses denna upp och tas sedan hand om av kroppens vita blodkroppar och transporterar sedan bort dessa från kroppen. Det är en skonsam behandling helt utan ärrbildning.

 

Oftast krävs endast 2 behandlingar för att få fina resultat och effekten kommer efter ca 6–8 v från behandlingstillfället. Det är viktigt att komma ihåg att pigmentfläckar kan återkomma, framför allt om man utsätter området för sol. Därför är det viktig att alltid använda solskydd när du vistas i solen.

Att tänka på 

Alla pigmentfläckar går inte att behandla med denna laser. Jag behandlar inte melasma, leverfläckar, födelsemärken eller vitilago. En konsultation är obligatorisk innan din behandling för att kunna fastställa att just din pigmentförändring går att behandla. Det kan även vara bra att rådfråga din läkare om du har pigmentfläckar du känner dig osäker på.

bottom of page