top of page
iStock-466174642_super_edited.jpg

Tatueringsborttagning 

Oslagbara slutresultat med den snabbaste, säkraste och mest effektiva lasermaskinen på marknaden,

Q-terra q10. 

Q-terra q10 laser

Det finns många olika typer av lasermaskiner för tatueringsborttagning. För att kunna erbjuda er så bra resultat som möjligt har jag valt att använda en av marknadens världsledande maskiner på just tatueringsborttagning.

 

Det man vill ha är en stark maskin med en så låg pulsbredd som möjligt för att minimera risken för skada i huden. Lasern ska ligga på 500–1064 nanometer och ha en pulsbredd under 8 nanosekundrar för att vara så säker som möjligt. Q-terra q10 är en Q-switchad laser och har en pulsbredd på 5–6 nanosekunder. Det är den snabbaste, säkraste och mest effektiva maskinen på marknaden. Eftersom den har så pass stark motor och låg pulsbredd är den skonsam mot huden och minimerar risken för ärrbildning efter behandling.

En enkel jämförelse - Om du håller din hand över en låga så kan du hålla handen där x antal sekunder innan det börjar brännas och du skadar huden. Det är vad som skiljer i pulsbredd. Med en kraftigare maskin kan man ha en lägre pulsbredd och då är tiden lasern träffar huden kortare. Med en svag motor måste lasern vara längre tid på huden vilket medför skador. Kom ihåg att det är nanosekunder man pratar om när det handlar om laser. Alltså ingenting som du kan se med ögat.

Vad händer när man lasrar en tatuering?

När man lasrar en tatuering så träffar strålarna bläcket i huden och spränger sönder bläckpartiklarna i huden. Bläckpartiklarna blir så pass små att de vita blodkropparna kan transportera bort färgen från kroppen via lymfsystemet. Detta sker vid upprepade tillfällen tills tatueringen är borta.

Hur lång tid att tar det att få bort en tatuering?

Att lasra bort en tatuering är tyvärr inget Quick fix. Det krävs oftast mellan 5-11 behandlingar innan färgen försvinner helt och huden är fri från bläck. Vill man inte ta bort tatueringen utan enbart bleka inför en cover up så räcker det oftast med 2-4 behandlingar. Det finns flera olika faktorer som påverkar hur lång tatueringsborttagningen tar.

 • Tatueringen – Om tatueringen är ny, gammal, smal, skuggad eller i färg samt hur djupt den sitter. 
   

 • Bläckkvalitet - Olika slags bläck reagerar olika med laser.
   

 • Din hudtyp- Ju mörkare hud desto svårare att få bort tatueringen

 • Tid – Ju längre tid man väntar mellan behandlingarna desto bättre blir resultatet. Den minsta tiden att vänta är 12 v mellan behandlingarna.

När du kommer på din behandling så tar själva behandlingen oftast inte mer än ett par minuter. Tiden varierar självklart bland annat på hur stor din tatuering är.

Innan din behandling 

 • Det är viktigt för både dig som kund och för mig som behandlare att du får så fina resultat som möjligt och för att uppnå bästa resultat är det några saker du behöver tänka på innan din tatueringsborttagning.
   

 • Du får inte ha utsatt huden för sol på minst 2-3 v innan din tatueringsborttagning. Detta för att solen ökar melaninet i kroppen som gör att man blir mörkare i huden. Det i sin tur gör att man kan få sämre effekt än om du inte solat och har en ljusare nyans på huden.
   

 • Inte använda BuS eller spraytan på minst 2 v innan behandling.
   

 • Inte använda smink, parfym, hudkräm på behandlingsområdet.
   

 • Om du har mycket hår på behandlingsområdet så raka bort det om du kan.
   

 • Du får inte vara sjuk eller ha en pågående infektion i kroppen.
   

 • Får ej ha blödarsjuka eller keloidärrbildning.
   

 • Får ej vara gravid eller amma.
   

 • Inte vara under 18 år.
   

 • Jag utför ej borttagning av tatuering närmare än 2,5 cm från ögonen.
   

 • VIKTIGT! Det finns vissa mediciner som har negativ inverkan på läkningen och andra som göra att du måste avstå från att behandlas alls. Tex mediciner som är blodförtunnande, gör dig ljuskänslig eller sänker immunförsvaret. Om du är osäker så kontakta din läkare innan du bokar in dig på ditt besök

bottom of page